Ik weet het wel!!! Toch?

Gepubliceerd op 24 april 2022 om 21:36

En zo ga ik opeens delen wat er speelt in mijn eigen leven...tja, dat is toch best even een drempel die ik over moet gaan. Ten eerste, wie zit daar nou eigenlijk op te wachten en ten tweede, hoe ga ik verwoorden wat ik wil zeggen...

Maar goed, ik trek toch die stoute schoenen aan. 

Ik heb eerder blogs geschreven met veel informatie en kennis die ik wilde delen. Ook al veel mensen bereikt hiermee, prachtig. Maar ergens voelde het ook gek dat ik zelf ook nog zoveel struggels had terwijl ik andere vertelde wat ze kunnen doen met deze struggels. 

Nu pas ik deze kennis uiteraard zelf ook toe in mijn dagelijks leven, maar ook ik heb bepaalde thema's waar ik weerstand op voel of regelmatig tegen aan loopt. Waardoor ik soms echt op het randje van overspanning balanceer. Het verschil is nu dat ik de signalen eerder herken en dus ook eerder weet wat mijn lijf mij verteld, maar soms is het randje dunner dan ik wil.

En dat is precies wat mij dan weer stress geeft. Het is anders dan ik wil...en dus ga ik in gevecht met wat er is. 

En de theorie weet ik wel hoor. Dat je niet zoveel beren op de weg moet zien. Dat alles er "gewoon" mag zijn. Dat je mag voelen zodat het door je heen stroomt. En dat vechten of vluchten uiteindelijk juist averechts werkt. 

Maar dan de praktijk...pfff...tja....euhhh...hmmmm...daar is waar je die theorie dus mag gaan toepassen. En daar wordt het lastig. Want je oude patronen trekken je terug in wat je altijd al deed en je gedachten vinden er van alles van als je iets wilt veranderen in je leven. "Dat kan je toch niet"? "Dat lukt toch nooit!!" "Dat doe ik altijd zo" Enz. 

Dus ja, ik weet het allemaal wel. Maar kennis alleen is niet genoeg...het gaat om de uitvoering in je dagelijks leven. Daar waar het leven gebeurd. Daar waar je overtuigingen en patronen bepalend kunnen zijn in hoe je leeft.

Ik neem jullie mee in mijn eigen uitdagingen in dit proces. Zo eerlijk mogelijk met alles wat er is. 

Liefs Marijke 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.