Stress

Gepubliceerd op 25 april 2022 om 10:58

Ik zeg het maar gewoon zo als het is...ik ervaar regelmatig stress. En door deze stress ervaar ik angsten en pijntjes her en der in mijn lichaam. 

En ik weet dat mijn gedachten hier de grote veroorzaker van is. Maar ja, als iemand weet waar de uitknop zit zal die schathemeltjerijk worden! En het tevens heel druk krijgen....maar goed, ik dwaal af ;)

Stress dus.....zorgen maken. Piekeren. Negatieve gedachten of een negatief zelfbeeld. Weinig zelfvertrouwen. De beren op de weg zien. Toekomstdenken (die is hardnekkig). Ik ken ze allemaal. 

Het hebben van een kindje met extra zorg, is tevens een trigger voor piekeren en zorgen (voor en over). Ik weet mijn valkuilen en ik weet zelfs hoe ik deze aan kan pakken...maar als ik dan wederom een verhaal in duik in mijn hoofd die mij totaal weghaalt uit het moment, dan wordt ik toch wel een beetje (soms beetje veel) boos op mijzelf. "Kom op Marijke, dit verhaal kennen we nu wel"..."ga je weer"...."houdt daar nou eens mee op" en ratel maar door...en door en door...zucht! Dat helpt dus niet...

Stress krijgen is geen probleem, maar er vanaf komen des te meer. En ik doe er van alles voor...voeding aanpassen, meer ontspanning door meditatie en wandelen, vaker nee zeggen, schrijven...maar het is er nog steeds. Misschien wil ik er wel teveel vanaf? Ben ik teveel aan het analyseren en naar oplossingen aan het zoeken. En teveel bezig zijn met de meningen van anderen.

En ja, als iemand moet weten wat mij helpt zou ik het zelf moeten zijn...maar om mijn innerlijke stem te horen onder zoveel emoties, gedachten en gevoelens is echt mijn uitdaging! 

Liefs Marijke


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.