Gevoelens delen

Gepubliceerd op 26 april 2022 om 17:26

Een onderwerp waar veel mensen ver weg van willen blijven. Ik ga er toch wat dieper op in. Want ik vind het zelf erg moeilijk om mijn gevoelens te delen. Vooral de minder leuke en minder fijne gevoelens. Want eerlijk is eerlijk, wie zit er nou te wachten op een klaagverhaal?!

En dat is vaak wat ik voel als ik vertel over hoe ik mij even niet zo lekker in mijn vel voel zitten. Als mensen vragen hoe het gaat, dan weet ik soms gewoon even niet wat ik moet zeggen...of meer, hoe ik het moet zeggen. Want ik wil eerlijk zijn maar in hoeverre wil de ander het eigenlijk echt horen?!

Sinds ik niet meer werk en dus ook geen uitlaatklep heb op de werkvloer, merk ik des te meer dat ik blijf rondlopen met bepaalde gevoelens. 

Bijvoorbeeld dat ik het soms gewoon retezwaar vind met een zorgkindje. Dat ik boos en verdrietig ben omdat ik de dingen anders voor ogen had. Dat ik een gevoel van afhankelijkheid heb wat mij soms benauwd. Maar ook dat ik het gevoel heb dat ik faal in de dingen die ik doe. Dat ik een rouw en pijn voel bij elke confrontatie of moeilijk gesprek met mijn dochter die moeite heeft met communiceren door haar hersenbeschadiging. Dat ik angstig ben om mijzelf te zijn, aangezien ik soms even niet zo goed weet wie ik dan ben en wat ik dan precies wil en kan. Dat ik ontspannen niet zo makkelijk vind aangezien ik mijzelf heb aangeleerd "aan" te staan en alert te zijn op onverwachte situaties. Dat ik controle probeer te houden zodat ik weet waar ik aan toe ben. En dat het alleen maar erg vermoeiend is en haast onmogelijk. 

En nee, ik ben niet ongelukkig. En ja, er zijn enorm veel mooie momenten waar ik oprecht dankbaar voor ben en van kan genieten. Alleen is er meer dan dat...een andere kant, de tegenstelling, de donkere kant. En die delen is niet altijd makkelijk aangezien ik er zelf nog regelmatig mee in gevecht probeer te gaan. 

Een blog is al een goed begin ;)

Liefs Marijke

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.