Wandelen!!!

Gepubliceerd op 9 juni 2022 om 14:34

Iets wat ik het liefst elke dag doe is wandelen! Ik zeg altijd dat het een natuurlijk anti depressiva is want het is goed voor lichaam én geest.

En als ik dan even ben afgedwaald in mijn gedachten helpt het mij om te wandelen en daardoor mijn gedachten te ordenen. Wat is belangrijk en wat niet.

Afleiding van de omgeving, de bomen, de vogels, de zon, de wind, heide...wat dan ook. Er is zoveel te zien. Soms zie ik dingen in takken of bomen of luister ik naar hoeveel verschillende geluiden ik tegelijk kan luisteren. 

Afgelopen dagen heb ik veel gewandeld, soms aanwezig in het moment maar ook soms in gedachten. Er komen ideeën door op het moment dat ik in stilte wandel...soms veel ideeën die ik maar even opneem om later terug te luisteren. Soms vervelende gedachten die mij vertellen dat ik niet goed genoeg ben of iets verkeerd heb gedaan (volgens mijn eigen innerlijke criticus). Daar probeer ik dan de aandacht vanaf te halen door om mij heen te kijken en te letten op waar ik loop en wat ik voel onder mijn voeten. Even in het lichaam ipv het hoofd.

Ook na het wandelen voel ik mij opgeladen en meer geaard. Er is meer ruimte zo voelt het. Echt een aanrader dus!!

Liefs Marijke 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.