Te koop: boek "de puzzel is stuk"

Jenthe groeit op als een mooie en ontzettend lieve meid. Een doorzetter die graag leert. Ze doet het zo enorm goed. Ze heeft veel humor, ontwikkelt zich steeds verder, ze blijft proberen en heeft al zoveel mooie stappen gemaakt. Ze vindt enorm veel leuk en wil van alles. 

Maar dan is er ook die andere kant. De kant die de meeste mensen niet kennen en zien. De kant van de “beperkingen”.

Ze zegt regelmatig dat ze voelt dat ze “er niet bij hoort”. Ze ervaart dat de wereld te snel gaat en dat ze het niet bij kan benen. Dat ze niet begrepen wordt omdat ze moeite heeft met communicatie. Ze is regelmatig enorm gefrustreerd omdat de dingen haar niet lukken, en ze ziet dat het bij anderen zo makkelijk gaat. Ze huilt enorm veel, omdat dat haar uitlaatklep is als ze wéér overprikkeld is. Als mensen met elkaar praten, kan zij het niet volgen en wil ze het liefst wegkruipen. Haar vertraging in verwerken en reageren zit haar regelmatig in de weg.

Het zijn de twee kanten van het hebben van een kindje met extra zorg. De kant van verdriet, rouw en pijn, maar aan de andere kant de mijlpalen, groei en mooie momenten. Ik val het ene moment in het pijn, de rouw en het verdriet, maar sta altijd weer op om te genieten van de groei, mijlpalen en mooie momenten. Het is soms een gevecht tussen wat er is en wat ik zou willen voor haar. Maar ook voor mijzelf en mijn gezin.

 

Link naar het boek:

De puzzel is stuk (mijnbestseller.nl)