denken in mogelijkheden

Ken je dat, door de bomen het bos niet meer zien. Of allllll die beren op de weg. Soms willen die beren gewoon niet aan de kant gaan lijkt wel, en is het bos simpelweg te groot.

Ook ik loop hier ook nog regelmatig tegenaan. Ideeën genoeg maar de uitvoering lijkt soms ver achter de bomen van dat bos. En dan? Hoe ga je vanaf dat punt weer verder?

Hooggevoelige mensen zien vaak beren op de weg. Ze zien alle mogelijke uitkomsten, ze willen graag voorbereid zijn, controle hebben zodat ze niet voor verrassingen komen te staan en houden niet van falen dus denken alles tot in detail uit voordat ze überhaupt een stap durven nemen. 

Wat kan je doen aan al die beren op de weg?

Je kan gaan kijken naar alle mogelijkheden die er zijn. Wat kan je wel doen met dat idee? Is het nu de tijd voor uitvoering? Heb je er hulp bij nodig? Kan je het idee verder uitwerken voordat je het gaat uitvoeren? Past het in je dagelijks leven? Kun je iets anders ervoor laten? 

Filter uit wat mogelijk is om het idee tot stand te brengen. En als blijkt dat het nog niet de tijd is of er is geen ruimte voor op dit moment, schrijf je idee dan op voor wanneer die ruimte er wel komt en laat het (even) los. 

Vasthouden geeft stress

Hoe krampachtiger je vasthoud aan je plan en probeert te trekken en duwen om het zo te krijgen dat het gaat passen geeft het waarschijnlijk alleen maar stress. Dan blijf je in je hoofd wel druk met de uitvoering van het idee, maar komt er uiteindelijk niks echt tot stand. En dat geeft dan weer een faalgevoel of piekergedachten. 

Voelen wanneer de tijd rijp is

Mocht die ruimte er dan komen, voel je dat vaak wel aan. Dat krijg je van binnenuit een seintje dat je idee de wereld in gebracht mag worden. Dan zal het stromen en komen de dingen vanzelf op je pad en weet je welke stappen je mag maken. Opeens krijg je bijvoorbeeld hulp uit onverwachte hoek. Of krijg je een ingeving. Of er komt ergens een ruimte vrij die je kan gebruiken. 

En soms blijft een idee simpelweg een idee. Dan vervliegt deze en krijg je alweer een andere ingeving. Niet alle ideeën hoeven aandacht te krijgen en uitgevoerd te worden. 

Liefs Marijke

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.