Wie ben ik?

Ik ben Marijke Ivangh, geboren in 1982. Samen met mijn jeugdliefde heb ik twee dochters en we hebben een hondje Luna. 

Toen we een dochter kregen met hersenschade stond mijn hele wereld op z'n kop. Ik zat in rouw, in de overlevingsstand, ging ver voorbij mijn eigen grenzen en was emotioneel enorm labiel. Ik stopte met werken en trok mijzelf steeds meer terug en kwam mijzelf daar keihard tegen. Opeens kwam ik in contact met mijzelf en mijn gevoelens. Ook met het deel dat ik moeilijk vond. Het was pijnlijk, angstig, verdrietig, moeilijk, eenzaam, maar ook verhelderend en leerzaam. 

Op deze website wil ik meer delen over hoe ik als "moeder van" omga met het hebben van een zorgkindje. De mooie momenten, de mijlpalen en ook de minder leuke momenten en confrontaties.

Daarbij heb ik een opleiding gedaan als HSP-coach en veel cursussen en trainingen gedaan op het gebied van hooggevoeligheid. Ik schrijf voor de website van Hoogsensitief.nl en heb een boek en dagboek gemaakt voor hooggevoelige personen.

Aangezien de combinatie van het hebben van een zorgkindje en als hsp-coach werken moeilijk was, ben ik mij meer gaan richten op het delen van informatie rondom hooggevoeligheid via mijn website en mijn creativiteit gebruiken om boeken te schrijven. Zo hoop ik alsnog velen mensen te kunnen helpen inzicht te krijgen en beter om te gaan met hooggevoeligheid. 

 Liefs Marijke