Wie ben ik?

Ik ben Marijke Ivangh, geboren in 1982. Ik ben al mijn hele leven hooggevoelig en heb dat het grootste gedeelte van mijn leven als last gezien omdat ik mij anders voelde en mij vaak verkeerd begrepen voelde. Vroeger was er nog geen term voor, maar toen ik hoorde van HSP, viel alles op z’n plek. Daarbij ben ik heldervoelend en helderwetend. Deze gaven heb ik lange tijd onderdrukt omdat ik niet goed wist waarom ik dit ervaarde en hoe ik hier goed mee om moest gaan. 

Ontwikkelen

Ik heb vele boeken, artikelen en tijdschriften over de onderwerp hooggevoeligheid en bewustzijn gelezen. Ik heb een opleiding gevolgd tot HSP coach en ook op het gebied van intuitieve en persoonlijke ontwikkeling heb ik cursussen gevolgd. Tevens heb ik een opleiding gedaan tot verpleegkundige en ben ik werkzaam geweest als Wmo- consulent. Naast schrijven zorg ik voor twee dochters, waarvan mijn jongste dochter een zeldzame vorm van thalamusschade (hersenschade) heeft. 

Doel in mijn leven

Ik ben zelf enorm op zoek geweest naar een doel in mijn leven. Ik zocht buiten mijzelf en wilde al 3 stappen verder zijn dan ik was.

Ik ben altijd al heel nieuwsgierig geweest en op zoek naar informatie voor inzichten en bewustzijn. Ik weet nu ook dat de meeste kennis in jezelf zit, dat je zelf mag bepalen wat goed is voor jou en dat je mag zijn wie je bent. Dat staat nergens geschreven en kan niemand jouw vertellen.

Dat wil ik ook anderen leren. Bewust worden van zichzelf en wat zij nodig hebben, inzichten geven in de patronen en overtuigingen die ze blokkeren. Informatie geven over de eigenschap hooggevoeligheid en het bewust-zijn. Dat is de eerste stap naar innerlijke rust. 

Ik ben van mening dat mensen tegenwoordig teveel afhankelijk zijn van het denken en niet goed meer voelen wat het is wat zijzelf graag willen of nodig hebben. Ze worden geleefd en proberen met ratio oplossingen te zoeken voor een probleem, een fysieke klacht of mentale klachten. Hierdoor gaan ze nog verder vandaan bij het gevoel en de uiteindelijke oplossing en blijven ze vaak zoeken. 

Liefs Marijke