HSP en HSP lijn groene linde

Deze keer test ik de hsp-lijn van de Groene Linde. De Groene Linde is een familiebedrijf dat zich heeft toegelegd op het vervaardigen van helende geurfrequenties door middel van essentiële olie. De remedies van De Groene Linde zijn op intuïtie gemaakt met verschillende geurfrequenties, kristallen en codes. 

Eerlijk is eerlijk, ik gebruik de hsp lijn van de Groene Linde al langere tijd. Ik ben enthousiast over de etherische oliën en geurfrequenties en ervaar de positieve invloed van de HSP-lijn. Aangezien hooggevoelige personen ook sterker ruiken kunnen deze geurfrequenties echt een toegevoegde waarde hebben. Om deze reden wil ik deze lijn ook bij de doelgroep op hoogsensitief.nl onder de aandacht brengen. Maar wat zijn etherische oliën? Wat doen de frequenties dan precies? Welke zijn er allemaal? En wat kan dit doen voor hooggevoelige personen? Dit ga ik allemaal delen in deze blog. 

Een auraspray werkt energetisch in op de energie wat zich rond jouw lichaam bevind. Dit energetisch lichaam, ook wel aura genoemd, heeft iedereen. Je kan door de energie van etherische olie jouw eigen energetisch lichaam beïnvloeden. Het makkelijkst doe je dit door het gebruik van een spray. Je sprayt het namelijk rondom het aura waardoor het direct z’n werk kan doen. De olie kan je verdampen door middel van een brander of diffuser waardoor je een hele ruimte kunt vullen met de geurfrequentie. Ook kan je bepaalde oliën op de huid smeren, maar hierbij moet je wel goed onderzoeken of de olie hiervoor geschikt is. 

 

Etherische olie wordt gemaakt van natuurlijke extracten die worden gewonnen uit allerlei plantaardige verschijnselen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan kruiden en specerijen, bomen, planten, vruchten, takken en zelfs bloemen worden gebruikt om essentiële olie van te maken. De geurstoffen die uit een bepaalde plant wordt gehaald, wordt gebruikt om een bepaalde olie tot stand te brengen. Hierbij kunnen ook meerdere geurstoffen samen tot één bepaalde geurfrequentie wordt samengebracht. Dit is geheel afhankelijk van wat de geur met ons lichaam en geest doet en of deze geuren bij elkaar passen. 

 

Wat doet geur met je hersenen?

 

Geuren wekken emoties op. Geuren hebben een effect op het oudste deel van de menselijke hersenen, het limbisch systeem. Dit is waar emoties worden verwerkt en gecontroleerd. Etherische oliën werken ondersteunend bij lichamelijke en/of psychische onbalans. Ze kunnen ondersteunen bij stress en hebben een harmoniserende werking. Ze verwarmen, verkoelen, verzorgen en regenereren. Ze geven balans en strelen de huid en ziel. Bij een geur als lavendel is algemeen bekend dat dit rustgevend en ontspannend werkt. Zo heeft elke geur een bepaalde reactie in de hersenen zoals oppeppend, rustgevend, verzachtend, energie gevend, stimulerend of ontspannend. 
 
Welke geurfrequenties zijn er in de HSP lijn van de Groene Linde?
De Groene Linde heeft negen verschillende geurfrequenties gemaakt speciaal voor hooggevoelige personen. Deze geuren kunnen helpen en ondersteunen bij de verschillende klachten die komen kijken bij hooggevoeligheid, denk aan emoties of een sfeer aanvoelen en oppikken, niet volledig in je kracht staan (zelfvertrouwen), veel piekeren, aangeven van grenzen en moeite hebben met lief zijn voor jezelf.
Hieronder kort een uitleg per geurfrequentie:
  • HSP cleansing: Maakt je aura schoon en wast zo alle indrukken van de dag van je af. Omdat hooggevoelige personen zo open zijn, zijn ze veel te toegankelijk en kunnen negatieve energieën zich in hun energie systeem vast zetten. Het gevolg is dat ze gaan reageren op negatieve emoties die niet van henzelf zijn. ze kunnen in een negatieve gedachten spiraal komen, verdriet ervaren wat niet van hen is of noem maar op. Om deze opgepikte emoties en alles wat niet bij je hoort los te koppelen, kun je de HSP Cleansing gebruiken. 

 

  • HSP grounding: Gronden en centreren is voor hooggevoelige personen vaak erg moeilijk. Deze geur helpt om de energie naar beneden te brengen en beter te gronden. Deze geur helpt om stevig met beide benen op de grond te staan en hierdoor open in het leven te staan, met vertrouwen in jezelf en de ander.
  • HSP pull-in: Drukke gedachten, gebrek aan focus, onrust in het lichaam klinkt erg bekend bij hooggevoelige personen. Dit komt omdat ze hun energie te veel verspreiden. Door hun energie dicht bij zichzelf te houden, is er minder kans om de energie van anderen en omgeving over te nemen. Hsp pull-in helpt hierbij. 
  • HSP self love: Omdat het dagelijkse leven als hooggevoelig persoon hard kan binnenkomen, kunnen ze vaak een gevoel van onmacht en onrecht ervaren. Ze voelen zich niet thuis op de wereld en zoeken de oorzaak van de dingen bij zichzelf. Ze vragen zich af wat er aan ze mankeer en waarom het zo moeilijk is om zich staande te houden in de maatschappij. Ze twijfelen aan zichzelf en geven zichzelf de schuld, terwijl een hooggevoelig persoon zich juist met de energie van het hart en met alles om zich heen wilt verbinden. Omdat ze zich willen beschermen tegen de buitenwereld, sluit hun hart zich juist eerder. De frequentie HSP Self Love helpt om het hartchakra weer open te zetten en liefdesenergie te laten stromen. Het helpt ze eraan herinneren dat ze goed zijn zoals ze zijn en dat ze vanuit hun eigen 'zijn' kunnen verbinden met de wereld.

  • HSP protection: Bescherming tegen energetische aanvallen van de mensen om je heen. Het werkt als een paraplu om zo tijdelijk de energetische informatie buiten te houden. het is ook te gebruiken als roomspray om ruimtes rustig en "schoon" te houden. Geweldig om in slaapkamers te gebruiken, vooral die van kinderen.
  • HSP closure: Helpt om vorige levens op een volledige manier af te sluiten en de verbindingen die daar naar toe lopen los te laten. Hierdoor zullen hooggevoelige personen zich beter voelen, meer rust ervaren, meer zelfvertrouwen in hun eigen kwaliteiten krijgen en beter slapen zonder nachtmerries. Maar ook in het dagelijkse leven zullen deze angsten niet meer de kop op steken zodat ze kunnen doen wat ze diep van binnen willen doen.
  • HSP me-I-am: Hooggevoelige personen, met het hoge energie niveau, zijn hier om hun plek in te nemen en de mensheid verder te helpen in hun evolutie. Hun gevoeligheid kan nu bijna ondragelijk aanvoelen, maar ze zijn hier om de frequentie omhoog te krijgen. Ze mogen in hun eigen kracht staan en beseffen dat ze deel uitmaken van het grote geheel. Gebruik de Me I Am om dit te ondersteunen. Ondanks dat het moeilijk is om zich te verbinden met het aardse leven is het wel de bedoeling dat ze dit doen. Op hun eigen manier en op voorwaarden die zij zelf stellen. Ze mogen in hun kracht staan en zien dat hun sensitiviteit niet een klacht of gebrek is, maar een gave waar ze hun voordeel mee kunnen doen en de mensheid weer een stukje op weg kunnen helpen in hun evolutie.

  • HSP mission: Hooggevoelig personen hebben een missie op aarde te vervullen. Ze zijn hier om te helpen de evolutie van de aarde en de mensheid te versnellen. Ze kunnen een gevoel van somberheid ervaren en niet goed begrijpen waar het leven voor dient. Gedachten kunnen zwaarmoedig zijn en ze zien het vaak niet meer zitten. De geurfrequentie Mission kan hierbij ondersteunen. Hiermee verdwijnen de sombere gevoelens en zodat ze weer in actie komen.
  • HSP speak: Als je niet spreekt over wat je bezig houdt, wat je meemaakt en wat je voelt, kunnen emoties zich opkroppen en later door een kleinigheid als een explosie worden geuit. Dit kan schaamte en schuldgevoelens geven. Vooral kinderen kunnen heel onverwacht exploderen en achteraf niet goed vertellen wat er nou precies aan de hand was. Ook hebben voornamelijk oudere hooggevoelige personen een angst of terughoudendheid over het uiten van hun ware (gevoelige) zelf. Ze zijn in hun jeugd te vaak op een negatieve manier terecht gewezen toen ze spraken over hun gevoeligheid. HSP speak kan ondersteunen bij het uiten van je gevoelen en spreken van je waarheid. 

Voor ieder thema van hooggevoeligheid is dus een frequentie gemaakt. Ik kan zeggen dat ik ze allemaal heb getest of nog gebruik. Mijn favoriete geurfrequenties zijn pull-in, cleansing, me-I-am, selflove en speak. De geur die je kiest is persoonlijk en je kiest de geurfrequentie die het meest passend voelt bij jou (situatie). Wil je meer in je kracht komen, dan is me-I-am een fijne geurfrequentie. Maar misschien heb je meer baat bij HSP speak aangezien je moeite hebt met jezelf uitspreken?! 

Ik gebruik de geuren omdat het mij helpt om in mijn kracht te staan en mijn eigen energie dicht bij mijzelf te houden. Zelf gebruik ik de hsp pull-in als ik ergens heen ga waar meer mensen bij elkaar zijn. Ook mijn dochter gebruikt het als ze naar school gaat. We visualiseren tijdens het sprayen dat er een beschermlaag over ons heen komt waardoor we zoveel mogelijk in ons eigen energie blijven. Als we dan weer thuiskomen, gebruiken we hsp cleansing om onze energie weer te reinigen en bij onszelf te komen. Hsp cleansing gebruik ik ook voor het reinigen van ruimtes en edelstenen. Het gaat mee op vakanties om daar de ruimtes te reinigen van de energie van de vorige vakantiegangers en na een verjaardag of visites thuis spray ik ook de kamer "schoon". 

De overige geuren heb ik als etherische olie voor in de brander. Zo verspreidt de geur zich door de hele (huis)kamer en bereik ik iedereen die aanwezig is in de kamer. Zo vind ik selflove, me-I-am en speak een fijne om af te wisselen in de brander. Daarbij heeft de Groene Linde meerdere geurfrequenties waar ik ook gebruik van maak, deze zijn niet uit de HSP-lijn maar wel een fijne aanvulling voor hooggevoelige personen. 

Voor hooggevoelige personen kan ondersteuning via geur dus echt werken, ik hoop dat hooggevoelige personen die mijn blog lezen hier een beter beeld bij hebben gekregen en hier wellicht gebruik van gaan maken. 

Ik wens iedereen die deze blog leest een geurige groet,

Liefs Marijke