leraren op je pad

Iedereen komt in zijn leven meerdere leraren op zijn pad tegen. Dat kan letterlijk een leerkracht of bijvoorbeeld je ouders of andere naasten zijn. Maar het kan ook zo zijn dat je onbekende mensen treft die jou een stukje wijsheid meegeven in dit leven.

Inspiratie of richting 

Stel je loopt rond met de vraag wat je volgende stap is in je leven en raakt onverwachts aan de praat met een persoon die je tijdens het wandelen tegenkomt. Jullie praten over het leven en opeens zegt diegene iets tegen je waardoor jij inspiratie of richting krijgt.

Of iemand kan jou in contact brengen met een ander en je zo op weg helpen. Maar vaak is het ook gewoon bepaalde kennis die hij of zij met je deelt. Hierdoor kan jij jezelf helpen, en door dat je ziet hoe je jou helpt kan je hier ook anderen mensen mee helpen.

Studies

Zo ontstaan ook vaak studies. Al de ervaringen en kennis van anderen worden gebundeld in een boek of lessen en deze wordt overgedragen door leerkrachten of andere mensen. En zo gaat de kennis rond. 

Dan blijft het altijd goed om voor jezelf te filteren wat bij jouw waarheid past. Kan je wat met de kennis, wil je het gebruiken en doorgeven of geef je er een eigen draai aan? Vandaar dat veel mensen ook verschillende studies en cursussen volgen om hun eigen waarheid te versterken met wat ze allemaal leren en horen. 

Als je het zo bekijkt zijn we allemaal leraren die anderen wat leren. Al zijn het je kinderen, werknemers, collega's en verder.

Liefs Marijke 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.