Mijn kleine reuzenkind

Afgelopen weekend waren mijn dochter en ik op vakantie. We gingen met z'n tweeen een lang weekend naar Landal Twenhaarsveld. Wat een mooi en rustig park was dat. Dat was heel fijn, want we waren min of meer gevlucht van een festival bij ons in de buurt wat nogal herrie gaf. We hadden de hond mee en hadden een tweepersoons hondenhuisje geboekt. Ons huisje stond op een perfecte plek op het park vonden wij.

Mijn dochter is gek op Bollo de beer. Dus als er een mogelijkheid is om te knuffelen met Bollo, dan neemt ze die! Op één van de middagen was er een voorleesmoment samen met dansen en een knuffel van Bollo. Mijn dochter wilde natuurlijk heen. Dus wij samen met haar pop op pad. Toen we aankwamen zaten er allemaal kindjes klaar, in afwachting van Bollo. De kindjes waren allemaal rond de 4 jaar oud. Mijn dochter en ik gingen op een bankje zitten voor het podium. 

Toen kwam Bollo aan en mijn dochter glunderde erover. Er werd voorgelezen en mijn dochter luisterde met opperste concentratie. Daarna was het dansen dus mijn dochter ging staan tussen alle 4 jarige die de helft kleiner waren dan zijzelf en genoot enorm van het dansen. Ondertussen voelde ik de ogen prikken van de ouders om mij heen. Ze viel op, dat begreep ik wel. Maar starende blikken vind ik zo vervelend. "Kijk naar je eigen kind" dacht ik. 

Daarna was het tijd voor de knuffel van Bollo en moesten de kindjes een lange rij vormen naast het podium. Daar stond mijn reuzenkind tussen het grut. Ze liet zich aan de kant duwen door een paar kleine kinderen dus ik even heen om haar plek te verzekeren. Eenmaal bij het podium kon ze niet wachten om heen te lopen. Ik voelde mijn hart overlopen van liefde. Ze liep heen, ging zitten voor de foto met de grootste glimlach die je je maar kan voorstellen, en gaf nog een extra knuffel aan Bollo, die bijna van het bankje viel (hihi). Glunderend kwam ze naar mij toe lopen. Helemaal voldaan van de knuffel en het leuke "uitje". Ik voelde zoveel liefde voor deze reus, en ook vond ik het zo aandoenlijk om haar zo te zien tussen de kleintjes. Het besef kwam binnen dat zij qua niveau matcht met deze doelgroep, maar qua lengte en uiterlijk in een hele andere doelgroep past. 

Nadat ze zelf de foto's ging bekijken, schoot ze in de lach omdat ze zelf ook zag hoe groot ze was naast alle anderen. Het deed haar niets en ze ging gewoon weer naar de speeltuin, mij achterlatend met haar pop en een dubbel gevoel.

Liefs Marijke

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.