Op verjaardag

Op verjaardag gaan is voor Jenthe helemaal niet leuk. Het is veel te druk, teveel prikkels en daarbij kan ze niet meedoen met een gesprek. Ze wil wel, maar er is vaak geen ruimte of het gaat te snel. Hierdoor zit ze stil en luistert ze naar anderen die aan het praten zijn. Dit gaat ook veel te snel voor haar, dus dat kan ze helemaal niet volgen.

Kinderen die op verjaardag zijn kijken niet naar haar om. Ze kan niet goed meedoen met de spelletjes of begrijpt het niet goed. Ook kan ze niet zo snel als de andere kindjes. Dus zit ze bij de volwassenen, die dus te snel en veel praten.

Ik zie haar, ik voel haar en ik weet meteen wanneer het genoeg is. Ze wordt wit en trekt zich terug in zichzelf. Gelukkig geeft ze nu ook steeds beter aan dat ze wil gaan. En vaak genoeg wil ze niet eens heen. Bij voorbaat haakt ze al af, aangezien ze moe is, weet wie er komen en daar geen aansluiting mee heeft of als ze weet dat het te druk is voor haar.

Dus gaan eerder, of een andere keer, of één van ons gaat op verjaardag. En als we dan gaan met Jenthe, kan het ook zijn dat we met een half uurtje weer weggaan. Dan is het genoeg voor Jenthe. Echt ontspannen op verjaardag zitten met Jenthe is er dus niet bij, hoewel alleen op verjaardag gaan ook niet altijd even leuk is.

Liefs Marijke

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.