Jij leeft jouw eigen leven

Het is zo gebeurd. Je leest allerlei boeken en artikelen en neemt dat aan voor waarheid. Maar is dat jouw waarheid ook?! Of neem je dat aan omdat iemand bekend is? Boeken heeft geschreven? Goeie opleidingen heeft gedaan? Jij niet gelooft in je eigen waarheid?

Al te gemakkelijk nemen we het advies van de ander aan zonder zelf goed te voelen of het bij ons past. Doe je een opleiding omdat je ouders je die richting op hebben gepraat of omdat je het zelf wilt? Sport je omdat je dun moet worden, zoals al die modellen in de boekjes? Eet je vegetarisch omdat je hebt gelezen of gehoord dat het beter voor je is? Ga je elke verjaardag af omdat het hoort? Laat je je vaccineren omdat iedereen dat doet? Met andere woorden, volg je de "regels" die gemaakt worden door anderen? De vraag is alleen, is dit ook wat bij jou past? Doe je het voor jezelf of voor de buitenwereld? Ben je een leider in je eigen leven of een volger?

Idealiter maak je je keuzes vanuit je hart. Omdat het bij je past en het jou gelukkig maakt. Zo mag je gewoon chocolade eten als je er trek in hebt, hoef je jezelf niet tot blessures aan toe af te matten in de sportschool terwijl je liever gewoon een rondje wandelt. Eet je vlees omdat je dat lekker vindt en jij voelt dat je dit nodig hebt. Je kiest een beroep of studie die jij wilt volgen omdat het bij jouw past. Dat is vanuit je hart leven! Puur en dichtbij jezelf. 

En het mooie is, een ander hoeft het er niet mee eens te zijn want het is JOUW leven. En de ander heeft zijn eigen manier van leven. Je hoeft elkaar niet te overtuigen van jouw waarheid want het kan zijn dat het helemaal niet past bij de ander. We zijn niet hetzelfde In ons behoeftes. Dus probeer bij jezelf te blijven, hoe moeilijk soms ook, en maak je eigen keuzes gebaseerd op jouw eigen waarheid! 

Liefs Marijke 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.