In je kracht staan

Je hoort het misschien wel eens vaker. Dat je meer in je kracht mag gaan staan. Maar wat betekent dat nou eigenlijk, "In je kracht staan"?

In je kracht staan houdt in dat je de dingen doet die bij je passen, die je kunt en waar je in gelooft. Dat er een goede wisselwerking is tussen het denken, voelen en handelen. Maar in je kracht staan betekent ook dat je je eigen keuzes kan maken en daarop durft te vertrouwen. Dat je geen bevestiging nodig hebt van een ander. Het houdt in dat ten alle tijden van jezelf houdt en zowel de positieve als minder positieve kanten van jezelf omarmt. Je durft te staan voor je mening en het uitspreken van je grenzen is geen probleem voor je. Je voelt zelfvertrouwen bij wat je doet en laat je niet kwetsen door een ander, want je weet dat het iets over de ander zegt en niet over jouzelf.

Uitdaging

Niet iedereen staat van nature in zijn kracht. Het is gemakkelijk om je te laten leiden door mensen om je heen. Uiteraard gebeurd dit al tijdens de opvoeding. Je wordt gevormd door je ouders en leeft als je jong bent naar hun regels. Dan heb je nog de leraren, familie, gezinsleden, vrienden of vriendinnen en collega's. Het valt niet altijd mee om in je kracht te blijven als er zoveel mensen om je heen een andere manier van denken hebben. Als je in een groep bent, en 9 van de 10 mensen zegt nee op een vraag, blijf dan maar eens in je kracht staan door in je eentje ja te zeggen. Toch mag je achter deze ja gaan staan. Het is jou mening en jij heb recht op je mening en het uiten ervan. We hoeven het niet allemaal eens te zijn met elkaar. We hoeven niet als schapen achter elkaar aan te lopen en te doen wat anderen doen. Als het niet bij je past of een andere visie hebt mag je daarvoor gaan staan. Dat maakt je niet anders, dat maakt je krachtig, uniek en jezelf!

onuitputtelijke kracht

Als je vaak het gevoel hebt dat mensen kritiek op je hebben, of je voelt je snel gekwetst, somber, angstig of verward, dan kan je niet goed in je kracht staan. En dat voel je dan ook, je voelt je juist vaak zwak en minder dan een ander. En dat terwijl iedereen van binnen een onuitputtelijke kracht bezit. Dat zit in iedereen. Als je eenmaal bij deze kracht kan komen en deze durft toe te laten, dan veranderd je hele leven. En dat hoor je ook wel eens. Mensen die uit een burn out of depressie komen en de kracht in zichzelf hervinden. Hier naar durven te luisteren en hele andere keuzes maken dan voorheen. Keuzes die vanuit het hart komen en niet vanuit het hoofd of van een ander.

Liefs Marijke

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.