Ik wil, ik moet!!!

Heel herkenbaar voor het leven van tegenwoordig. Ik moet nog even dit, en wil dat...we moeten en willen behoorlijk wat in ons dagelijks leven. Er is bijna geen ruimte meer voor de flow die van binnenuit wil komen.

We hebben allemaal een erg druk bestaan. Werk, gezin, sociale leven, activiteiten genoeg, sport enz...

En of we het nog niet druk genoeg hebben willen we ook nog meer. Nieuwe spullen, er mooier uitzien, betere ouders zijn, meer geld verdienen, slanker zijn. En dus werken we wat meer, gooien we nog een paar ballen in de lucht..."ja hoor dat redden we wel" en diëten we wat af!!  

Dat we massaal op ons tenen lopen en bijna omvallen van de stress is bijzaak. Want we doen het toch allemaal, dus tja waarom jij niet?

Tot we erachter komen dat het niet helemaal de weg is die we moeten gaan. Is het allemaal wel nodig? Moeten we echt zoveel spullen hebben? Grotere auto rijden? Of kunnen we genoegen nemen met minder?!

Moeten we echt betere ouders zijn? Of is aandacht en liefde voor je kinderen gewoon genoeg!

Moeten we echt allemaal slank zijn en ons door de maaltijden heen worstelen? Of mag je gewoon eten wat je lekker vind maar met mate. 

We leggen de lat steeds hoger, moeten steeds meer om ons leven te vullen. We rennen onszelf voorbij...en waarvoor? Om gelukkiger te worden?! Helpt het dan om meer te werken, jezelf to the limit te pushen en in maatje 34 rond te lopen (met honger)? 

Ik denk dat we gelukkiger zijn als we niet zo proberen van alles te bereiken. Gewoon mogen zijn wie we zijn precies zoals je nu bent! De lat iets lager mogen leggen en juist af en toe eens stilstaan...en om je heen te kijken...en je lichaam te voelen...je gedachten te observeren...adem te halen...zucht! Dat is fijn....even niks moeten en willen, maar gewoon zijn!!

Liefs Marijke

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.