groener gras bij de buren?

Het lijkt alsof iedereen wil voldoen aan een ideaal plaatje. Elke dag blij en positief zijn. Groot huis en liefst vrijstaand. Genoeg of zelfs liever heel veel geld. Voorbeeldige kinderen die altijd luisteren. Een goeie baan met een fantastische baas en collega's. Groot sociaal leven die we met gemak kunnen onderhouden. Altijd lachen gieren en brullen. Aanzien. Iedereen die ons leuk vindt. Een opgeruimd en schoon huis. Ow ja, en een grote tuin met veel gras.....vooral groener dan van de buren!! En ja, ook ik heb dit plaatje lang voor ogen gehad!

Maar is dit wel realistisch? Geeft het bereiken van deze doelen niet ontzettend veel stress? Mij dus wel! Want wie heeft nu eigenlijk een perfect leven? Sommige zullen misschien in de buurt komen, maar er is altijd wel iets waar we aan moeten werken of naartoe moeten streven. 

We leven nu eenmaal met tegenstellingen. Licht en donker. Positief en negatief. We hebben goeie dagen en minder goeie dagen. We kunnen niet altijd alleen maar positief zijn. En eerlijk gezegd, moeten we dat ook helemaal niet willen. Want zonder het donker is er geen licht. En zonder de negatieve kanten zijn er ook geen positieve kanten. Dus zo gezegd, hebben we de twee kanten dus gewoon nodig. 

Toch lijkt het moeilijk om tevreden te zijn met wat er is en wat we hebben. En het is ook niet vreemd dat we allerlei doelen willen behalen omdat mensen om ons heen de lat steeds hoger lijken te leggen. We kunnen toch niet achterblijven?! Dus blijven we leven in een illusie. De illusie dat het gras bij de buren echt groener is. Dat iedereen op social media ECHT een fantastisch leven heeft, zonder moeilijkheden en verdriet. Want tja, die laten we niet graag zien!

Nou ik kan je vertellen dat ik alle donkere kanten van mijzelf wel heb gezien ondertussen. En nog regelmatig tegenkom. Ik ben bekent met angsten, stress, paniek, verdriet, rouw, verlies, pijn en zoveel meer. Nee, ik ben niet perfect! Of tenminste, ik voldoe niet aan het perfecte plaatje dat de meeste mensen voor zich zien. Want dat perfecte plaatje bestaat ook helemaal niet. Dat zit in ons hoofd!! Belangrijk is dat ik naast die donkere kant van mijzelf ook mijn kracht, mijn liefde, mijn zelfverzekerdheid, mijn talent, mijn dankbaarheid en zoveel meer kan zien.

Dus kijk eens naar je eigen grasveld en besef hoe prachtig groen die eigenlijk is! Of niet prachtig, want dat mag er dus ook gewoon zijn ;)

Liefs Marijke

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.