Je bent perfect

In de tijd waarin we op aarde zijn, zijn we allemaal driftig op zoek naar onszelf. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?

Eigenlijk zoeken we allemaal naar het zelfde. We zoeken geluk, liefde, vrijheid en voldoening. De invulling van deze thema's zijn nooit hetzelfde. Niet iedereen vind het geluk en voldoening in dezelfde dingen, en hoe vrijheid gezien wordt kan ook per persoon verschillen. 

De meeste mensen hebben het gevoel dat ze moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden om geliefd of gelukkig te zijn of om goedgekeurd te worden. Dit kan ervoor zorgen dat je buiten jezelf zoekt naar deze invulling. Dat je pas vrij bent als je "daar" bent of "dat" hebt gedaan. Dat je jezelf probeert te veranderen om te voldoen aan verwachtingen van jezelf en anderen. Dat je niet tevreden bent met wie je bent maar moet veranderen om een betere versie van jezelf te worden. En dat je steeds kritischer wordt op jezelf. Of dat je juist gaat twijfelen en daardoor helemaal geen richting meer ziet. 

De "wie" is dan een persoon waar je tegenop kijkt of zou willen zijn. De "wat" is dan continue cursussen en opleidingen volgen of van baan naar baan hoppen. Of teveel advies vragen aan mensen om je heen, waardoor je juist verder van jezelf vandaan gaat. En de "kan" is iets waar je opeens aan twijfelt en onzeker van wordt omdat je jezelf gaat vergelijken met anderen. Of dingen doet die buiten je grenzen gaan om jezelf of anderen te bewijzen dat je het kunt.

Hoe harder je op zoek gaat naar deze antwoorden buiten jezelf, hoe verder weg je raakt van je daadwerkelijke zelf. Want uiteindelijk gaat het erom dat JIJ van jezelf houdt. Dat het geluk al in onszelf zit dus we daar niet naar op zoek hoeven. Dat we al vrij zijn maar onszelf gevangen houden.

Maar als we echt willen weten wie we zijn en wat we willen en kunnen, zouden we toch echt naar binnen moeten gaan met ons blik. Want alle antwoorden zitten in onszelf. Pas als je stil gaat staan en gaat voelen, vindt je daar de antwoorden. JIJ kent jezelf het allerbeste en alleen jij weet wat je nodig hebt of waar je blij van wordt. Ook als dat betekent dat het niet overeen komt met de verwachtingen van anderen of hoe een ander het zou doen!

Dan kun je ZIJN met jezelf en hoef je niet meer op zoek naar de "wie ben ik". Want je BENT al goed zoals je bent. Je "wat wil ik" veranderd in iets wat op je pad komt zonder dat je hoeft te zoeken. Of in een gevoel van helder weten, wat je richting geeft. En je "wat kan ik" hoef je niet in te vullen, omdat je intuïtie je helpt groeien door te doen wat bij je past, binnen al je kunnen.

We zijn allemaal uniek. Niemand op deze aarde is hetzelfde, hoe bijzonder! Jij bent geboren met precies deze genen, dit uiterlijk en deze eigenschappen. Dit maakt jouw JOU! Dus wees blij met wie je bent en laat jezelf zien! Stop met zoeken naar jezelf, je bent al perfect, precies zoals je bent!! 

Liefs Marijke

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.